Macrou afumat

de Constelatialeu in Peste, 15 Dec 2020 | 12265 vizualizari

 

Indeletniciri ''home made'' in pandemie....

 

INGREDIENTE

  • 10 buc macrou
  • 4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi )
  • lemne pt. afumatoare
  • lemn de prun si visin sau cires
  • rumegus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lenm de fag, deobicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta. Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:14

Cum i-ai spanzurat, numai bine sa vina pisicile la ei!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:50

Aici nu ma bag! Codita si Grasa pe unde au fost? )

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:47

Bun, bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu peste afumat